Kaisa ranta - Sopraano

Kaisa
Ladataan Tapahtumat

« All Events

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Leonard Bernstein: Candide

18.4.2020 klo. 15:00 - 18:00

OOPPERAN, OPERETIN JA MUSIKAALIN YSTÄVÄLLE!

Leonard Bernsteinin Candide-operetti esitettiin Bernsteinin juhlavuonna ja ensimmäistä kertaa 40 vuoteen Helsingissä syksyllä 2018. Savoy-teatterin lavalla nähty tuotanto keräsi kiitosta yleisöltä ja kriitikoilta. Nyt tämä hieno tuotanto nähdään Turussa Åbo Svenska Teaterin lavalla keväällä 2020.

Candiden juoni perustuu Voltairen tunnettuun romaaniin. Operettiversiossa on veitsenterävä libretto ja sen huumori ja kohtaukset soveltuvat myös nykyaikaan. Ohjaaja Tuomas Parkkinen on tehnyt viihdyttävän ja hurmaavan dramatisoidun ohjauksen. Teos sopii niin oopperan, operetin kuin musikaalin ystäville.

Solisteina loistavat mm. Tero Harjunniemi, Kaisa Ranta, Heikki Kilpeläinen, Annami Hylkilä, Heikki Halinen ja Heli Immonen.

Kapellimestarina toimii Jonas Rannila orkesterinaan Turun filharmoninen orkesteri ja produktiota varten koottu Candide-kuoro. Uudesta suomennoksesta vastaa Auli Särkiö-Pitkänen.

Esitys tekstitetään suomeksi ja ruotsiksi.

TUOTANTOTIEDOT

OHJAUS Tuomas Parkkinen
KAPELLIMESTARI Jonas Rannila
ORKESTERI Turun filharmoninen orkesteri
SOLISTIT mm. Tero Harjunniemi, Kaisa Ranta, Heikki Kilpeläinen, Annami Hylkilä, Heikki Halinen ja Heli Immonen
KUORO Candide-kuoro

TUOTANTO Åbo Svenska Teater, Turun filharmoninen orkesteri ja Turun musiikkijuhlat yhteistyössä HI Music Productionsin kanssa

VIDUNDERLIGT VIRTUOS CANDIDE

HBL/Jan Granberg

Savoy-teatterin Candide on herkkutarjotin karnevalistisenilveilyn ja mustan huumorin ystäville

HS/Hannu-Ilari Lampila