Kaisa ranta - Sopraano

Kaisa
Ladataan Tapahtumat

« All Events

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Valkoinen Ruusu

25.9.2020 klo. 19:00 - 20:30

Udo Zimmermann: Valkoinen ruusu

kamariooppera

libretto: Wolfgang Willaschek

 

Sophie – Kaisa Ranta, sopraano
Hans – Ville Rusanen, baritoni

Pasi Helin, 
piano
Marko Valtonen, harmonikka

Ville Saukkonen,
 ohjaus
Titus Torniainen, valosuunnittelu

Esityskieli: suomi (käännös Erkki Pullinen)

Tilaisuus on Kaisa Rannan taiteellisen tohtorintutkinnon ensimmäinen konsertti.

 

Udo Zimmermannin (s. 1943) säveltämä Valkoinen ruusu (Weiße Rose, 1985) on tositapahtumiin perustuva yksinäytöksinen kamariooppera sopraanolle ja baritonille.

Valkoinen ruusu kertoo samannimisen vastarintajärjestön ydinhenkilöistä Sophie ja Hans Schollista. Järjestö vastusti kolmatta valtakuntaa väkivallattomasti julkaisemalla natsihallintoa kritisoivia lentolehtisiä vuosina 1942–43. Sophie ja Hans jäivät kiinni materiaalin levittämisestä ja vangitsemista seuranneessa oikeudenkäynnissä heidät tuomittiin maanpetoksesta kuolemanrangaistukseen.

Valkoinen ruusu -kamariooppera on tajunnanvirranomainen näkymä vankiselliin, kuolemaa odottavien sisarusten elämän viimeiseen tuntiin. Kamariooppera on juuri tunnin mittainen ja ilmentää sisarusten ajatuksia ja tunteita, muistoja, rukousta.

Dramaturgi Wolfgang Willaschek (s.1958) on koostanut Sophie ja Hans Schollin päiväkirjamerkintöihin perustuvan libreton.

Lisätietoja: Mirka Rättyä, mirka.rattya@uniarts.fi

Liput

6,50–18 €

OSTA LIPUT

https://www.ticketmaster.fi/event/kaisa-ranta-zimmermann-valkoinen-ruusu-lippuja/284003

30 vuotta musiikin tohtoreita Sibelius-Akatemiasta
Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Sibelius-Akatemiasta valmistuivat ensimmäiset musiikin tohtorit. Tähän mennessä heitä on valmistunut yli 200. Kansainvälisesti arvostettu ja uraauurtava Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tohtorikoulutus tuottaa ammattilaisia vaativiin taiteen, tutkimuksen ja koulutuksen asiantuntijatehtäviin. Tämä tapahtuma on osa juhlavuoden tarjontaa.